VLOERISOLATIE

Houdt warmte in huis en bespaart energie

Vloerisolatie

Voor vloerisolatie zijn er, afhankelijk van het bouwjaar van het pand en de fase van afwerking van het project, verschillende opties mogelijk.

Vloerisolatie bij een onbewoonde woning (volledige renovatie)

Er zijn veel vormen van vloerisolatie mogelijk voor een pand dat in zijn geheel gerenoveerd gaat worden. Zo kan er bijvoorbeeld voor de begane grond gekozen worden voor een isolerende ondervloer van schuimbeton. Deze laag dient minimaal 30 centimeter dik te zijn om een isolerende werking te hebben. Schuimbeton is een ideale ondergrond voor vloerverwarming.

Vloerisolatie bij een bewoonde woning (gedeeltelijke renovatie)

Bij een bewoonde woning zijn drie vormen van vloerisolatie mogelijk, deze staan hieronder aangegeven:

Isolerende en dragende vloerplaten

Voor begane grond vloeren waarbij de kruipruimte toegankelijk moet blijven zijn, kunnen wij lichtgewicht isolerende en dragende vloerplaten leveren.

Tussen vloerbalken isoleren

Er is ook nog een derde optie mogelijk. Voor panden met houten vloeren die achteraf geïsoleerd moeten worden omdat er al een een afwerkvloer overheen ligt (bijvoorbeeld parket) kan tussen de balken of onder de balken geïsoleerd worden met verschillende soorten materialen.

Isolatiekorrels of isolatievlokken

Ook is het mogelijk de kruipruimte met isolatiekorrels of isolatievlokken vol te leggen. De volgende factoren zijn van invloed op uw keuze bij het isoleren van uw kruipruimte:

  • Vochtigheidsgraad
  • Hoogte van de kruipruimte
  • Toegankelijk houden of niet van de kruipruimte. Een met isolatiekorrels of isolatievlokken gevulde kruipruimte is nog wel (moeizaam) toegankelijk, een met schuimbeton gevulde kruipruimte is dit niet
Kingspan vloerisolatie

Kingspan©  vloerisolatie