MUURISOLATIE

Van toegevoegde waarde voor uw woning

Muurisolatie

Muurisolatie

Muurisolatie is van toegevoegde waarde voor uw woning: uw energieverbruik gaat omlaag, er onstaat geen koudeval en de warmte blijft in de woning. Bovendien is muurisolatie goed voor uw gezondheid; op een geïsoleerde gevel kan condens ontstaan met schimmel en mijten als gevolg. Voor het isoleren van de buitengevel van een woning zijn drie mogelijkheden aanwezig.

Spouwmuurisolatie

De meeste woningen hebben een spouwmuur, daarom is de meest gebruikte oplossing een spouwmuurisolatie. De meeste spouwmuren kunnen al in één dag geïsoleerd worden, u ondervindt hiervan geen overlast omdat wij buiten werken. U hoeft er ook niet voor thuis blijven, wij zorgen dat alles wordt geregeld.

Kingspan spouwmuurisolatie

Kingspan© spouwmuurisolatie voor nieuwbouw

Kingspan muurisolatie van binnenuit

Kingspan© muurisolatie van binnenuit

Muurisolatie van binnenuit

Panden die gebouwd zijn voor 1930 hebben vaak massieve buitenmuren zonder spouw. Voor deze panden wordt de muurisolatie het meest van binnenuit gedaan, dit gebeurt door middel van het plaatsen van een extra binnenwand. Deze vorm van isolatie wordt vaak toegepast indien er snel grote stappen op het gebied van isolatie gemaakt dienen te worden en het gevelaanzicht niet mag wijzigen. Een nadeel van deze vorm van isolatie is dat dit ten koste van de binnenruimte gaat.

Muurisolatie van buitenaf

Indien het aangezicht van de woning het toelaat, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een zijgevel of hele pand van buitenaf te isoleren. Meerdere fabrikanten leveren buitengevel isolatieplaten. De verwerking hiervan gaat meestal met lijm en speciale pluggen. De afwerking bestaat uit een net wat strak om de isolatie wordt gespannen en kan daarna met steenstrips, stuc of hout worden afgewerkt.

De voordelen van deze vorm van isolatie zijn groot: een snelle verwerking is mogelijk, er zijn eenvoudig grote isolatie doelstellingen te halen, er ontstaan geen koudebruggen en er is geen verlies aan binnenruimte. Bovendien is er geen sprake van overlast, u hoeft niet uw huis uit voor de werkzaamheden.

Wilt u meer weten over duurzame en betaalbare muurisolatie oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Kingspan muurisolatie van buitenaf

Kingspan© Muurisolatie van buitenaf