MECHANISCH VENTILEREN

Voor een gezond binnenklimaat

Mechanische ventileren

Mechanisch ventileren

Goede ventilatie garandeert gezonde lucht in huis. Door ventilatie worden CO2, vocht en allergenen afgevoerd en wordt verse, zuurstofrijke lucht aangevoerd. In een goed geïsoleerd en tochtvrij huis, is een installatie nodig om dat continu te regelen.

Beschikbare typen installaties

Er zijn twee typen installaties op de markt:

  • Mechanische ventilatie met natuurlijke toevoer. Lucht wordt op een aantal punten in huis afgezogen en via een dakdoorvoer naar buiten geblazen. Verse lucht komt binnen via ventilatieroosters in de ramen.
  • Balansventilatie: lucht wordt op een aantal punten afgezogen en verse lucht wordt eveneens op een aantal punten naar binnen gebracht. In de ventilatiebox wordt de warmte uit de afgezogen lucht gehaald en toegevoegd aan de verse lucht.

Wij kunnen u uitleggen welke mogelijkheden er in uw huis zijn en wat de verschillen tussen de systemen zijn.

Regeling

Een goed ventilatiesysteem wordt automatisch geregeld. In huis krijgt u enkele CO2-sensoren. Die meten continu hoe vervuilt de lucht is en moduleren met die gegevens de ventilator. In de badkamer krijgt u een vochtsensor.

Ventileren is specialistenwerk

Het mechanisch ventileren van een woning is een klus die door specialisten dient te worden uitgevoerd.  Alleen zo kan een goede luchtkwaliteit en dus een gezond binnenklimaat worden gewaarborgd. Ook kunnen op deze manier hoge concentraties fijnstof en schimmelvorming voorkomen worden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het mechanisch ventileren van een woning? Neem dan contact met ons op.