GLASISOLATIE

Snel grote winst realiseerbaar

Glasisolatie

Glasisolatie

Met glasisolatie is snel, net als bij muurisolatie, grote winst te realiseren en kent een tweetal aantal varianten: HR++ dubbel glas met één isolatiespouw. en triple glas net twee isolatiespouweb. Deze laatste variant wordt ook wel HR++ triple glas, HR+++ glas of drievoudig glas genoemd en isoleert het beste.

HR++ glas en triple glas

HR++ glas en triple glas zorgt voor een veel betere isolatie dan enkel glas of gewoon dubbel glas. Triple glas heeft drie gelijke glasdiktes. De warmte blijft in uw woning en de hoogte van uw energierekening zal afnemen. Bij draaiende delen dienen kozijnen vaak sowieso vervangen te worden omdat het glas veel zwaarder is. Wij adviseren daarom uw kozijnen mee te vervangen voor isolerende kozijnen met triple (HR++) glas.

HR++ of triple glas verhoogt uw woongenot, tocht en kou bij de ramen krijgen geen kans. Ook condens aan de binnenkant van het raam behoort tot de verleden tijd. Bij HR++ en triple glas neemt de kans op condens aan de buitenzijde juist toe (’s morgens, vooral in het voor- en naseizoen). In dit geval is de condensvorming een bewijs dat het glas goed isoleert.

Glasisolatie beperkt zich niet alleen tot warmtebesparing maar resulteert ook in verhoging van het wooncomfort door een vermindering van geluid. Indien u het geluidsniveau wil reduceren, bestaat er de mogelijkheid om drie verschillende diktes glas te gebruiken.  

HR+++ of triple glas

HR+++ of triple-glas

Isolatiewaarden

Onderstaande waarden laten duidelijk de invloed van diverse vormen van beglazing zien. In de grafiek wordt isolatiewaarde waarde van glas uitgedrukt in een U-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie en hoe groter het comfort voordeel van het glas is. De temperatuur van de binnenruit is hoger, bij triple glas nagenoeg gelijk aan de kamertemperatuur, er ontstaat dus geen koudeval en het is stiller in huis.

  • Enkel glas heeft een U-waarde van 5,7
  • Dubbel glas van de eerste generatie heeft een U-waarde van ongeveer 3
  • HR++ glas heeft een U lager dan 1,2
  • HR+++ ( tripple glas ) zit lager dan 0,8

NOM Techniek kan u meer vertellen over de mogelijkheden van glasisolatie. Wilt u een vrijblijvend advies of aanvullend informatie? Neem dan contact met ons op! Ga naar onze contactpagina en maak een afspraak.