DAKISOLATIE

Besparing stookkosten en toename wooncomfort

Dakisolatie

Dakisolatie

Een slecht geïsoleerd dak kan u veel geld kosten, om over verspilling van warmte nog maar te zwijgen. Een goed geïsoleerd dak levert u een besparing in de stookkosten en een toename in wooncomfort op. Zo bespaart u bij een verwarmde en onverwarmde zolder al gauw honderden euro’s per jaar.

Warme lucht stijgt altijd op. De meeste warmte gaat via het dak het huis uit. Een slecht geïsoleerd dak kan u daarom veel geld kosten, om over verspilling van warmte nog maar te zwijgen. Een goed geïsoleerd dak levert u een besparing in de stookkosten en een toename in wooncomfort op. Zo bespaart u bij een verwarmde en onverwarmde zolder al gauw honderden euro’s per jaar.

In Nederland hebben meeste woningen hebben al een geïsoleerd dak, maar de meeste daken zijn vaak slecht geïsoleerd met soms brandgevaarlijke materialen en veel warmtelekken. 

Afhankelijk van het bouwjaar en de status van het huis en aard van de verbouwing zijn er verschillende goede mogelijkheden om te isoleren. Er kan van binnenuit en van buitenaf worden geïsoleerd. Wij adviseren om van buitenaf te isoleren om de volgende redenen:

  • U kunt (zonder ruimteverlies) een dikker pakket aanbrengen
  • U kunt tegelijk het dak renoveren (eventueel nieuwe pannen)
  • U kunt zonnepanelen integreren.
Kingspan dakisolatie

Kingspan© dakisolatie