CO2 GESTUURDE VENTILATIE

Voor een optimaal leefklimaat

Co2 gestuurde ventilatie

CO2 gestuurde ventilatie

Mensen, dieren en planten ademen CO2 uit. Dag en nacht. Wanneer de concentratie CO2 in huis te hoog is, geeft dat hoofdpijn en kun je je moeilijker concentreren. Je slaapt slecht en wordt ’s morgens met hoofdpijn wakker. Daarom moet je je huis goed ventileren. CO2 is daarbij de belangrijkste graadmeter. Maar het gaat ook om allergenen en vocht.

Ventileren kan op natuurlijke wijze door ramen open te zetten of een luchtrooster te plaatsen. Een andere, energievriendelijke optie is mechanisch ventileren. Bij mechanische ventilatie wordt een unit op zolder geplaatst die de vervuilde lucht uit verschillende ruimtes afzuigt via het dak naar buiten. Verse lucht komt de woning binnen via ventilatieroosters . Wanneer u kookt of doucht, kunt u de unit handmatig in een hogere stand zetten voor extra ventilatie.

Bij CO2-gestuurde ventilatie gaat dit automatisch. Dit ventilatiesysteem bevat meerdere sensoren die het CO2 gehalte in de lucht detecteren en vervolgens automatisch de unit in een hogere stand laten ventileren net zo lang tot het gehalte weer op peil is. Zo wordt de vervuilde lucht verdreven en maakt het plaats voor verse, zuurstofrijke en CO2-arme lucht waarin het prettig verblijven is en kost dit niet onnodig veel energie. Het is dus goed voor het milieu én uw portemonnee.